İstanbul’da 3. dalga 1 Mayıs operasyonu: 15 kişi gözaltında

Anayasa Mahkemesi’nin kararına da dayanarak 1 Mayıs’ı Taksim’de kutlamak isterken Saraçhane’de Bozdoğan Kemerleri önünde polis engeliyle karşı karşıya kalanlara yönelik gözaltılar devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi, bu sabah yeni ev baskınlarıyla gözaltına alınanlar olduğunu duyurdu.

ANKA’nın aktardığına göre, Çağdaş Hukukçular Derneği, bu sabah gözaltına alınanların sayısının 15 olduğunu açıkladı. Yeni gözaltılara ilişkin Türkiye İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek isteyen 2 parti üyemiz, Devrimci Gençlik Dernekleri, Halk-Der, Kaldıraç, SEP ve SMF’li arkadaşlarımızla beraber çok sayıda yoldaşımız sabah ev baskınlarıyla gözaltına alındı. Taksim Meydanı’nı kazanacağız, arkadaşlarımızı geri alacağız. 1 Mayıs’tan, Taksim’den, arkadaşlarımızdan vazgeçmiyoruz” denildi.

Tutuklananların serbest bırakılması için çağrı yapıldı.

50 KİŞİ TUTUKLANDI

1 Mayıs’tan bu yana çok sayıda kişi polis operasyonlarında gözaltına alınmış, bunlardan 50’si değişik suçlamalarla tutuklanmıştı. 100’ü aşkın aydın, yazar, gazeteci ve sanatçı da dün 1 Mayıs’ta tutuklananların serbest bırakılması için imza verip çağrı yapmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

x