Türk bilim insanları, geleneksel yetiştirme tekniklerine kıyasla daha hızlı ve etkili bir yöntem olarak kabul edilen gen düzenleme yöntemi CRISPR/Cas9 ile biberde diğer özellikleri koruyup sadece acılığın kaynağı geni ‘susturdu’.
Related Posts
Bilim İnsanlarının Son Yıllarda Neptün Hakkında Yaptığı Şaşırtıcı Keşifler (Aslında Rengi O Kadar da Mavi Değilmiş!)
- Seher Alp
- 18 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Neptün, Güneş sisteminin sekizinci gezegenidir ve haliyle Güneş’e en uzak gezegendir. Ayrıca Neptün, Satürn ve…
Vücudumuzun Gizli Kahramanı Karaciğerimiz Hakkında Bu 10 Bilgiyi Öğrendikten Sonra Ona Daha İyi Bakacaksınız
- Seher Alp
- 18 Kasım 2024
- 4 min
- 0
Vücudumuzun en çalışkan organlarından biri olan karaciğer aynı zamanda deriden sonra en büyük organımız da.…
700 milyon yıllık sır: Kartopu Dünya’nın gizemli halkası ortaya çıktı
- Seher Alp
- 17 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Colorado'daki Pikes Peak'te bulunan bir kaya oluşumu, 700 milyon yıl önce Dünya'yı kaplayan buzulların gizemini…